Henkilökohtainen kouluPT-koutsi

Yläkoulun oppilailla on mahdollisuus saada henkilökohtainen koutsi tukemaan liikunnalliseen elämäntapaan kasvamista. Henkilökohtainen koutsi voi tulla tarpeeseen silloin, kun Move!-mittaustulos ei ole tyydyttävä tai fyysinen toimintakyky ja liikuntataidot tuntuvat riittämättömiltä. KouluPT voi auttaa myös silloin, jos liikkuminen tuntuu ikävältä ja asiaan toivotaan muutosta. Ohjaukseen voi tulla myös ystävän kanssa yhdessä. Tavoitteena on liikuntakipinän ja ilon sekä itselle sopivien liikuntamuotojen löytäminen yhdessä liikunnan ammattilaisen kanssa.

Ota rohkeasti yhteyttä KouluPT-ohjaajiimme:

Aleksi Haavisto, aleksi.haavisto(at) hel.fi, p. 0406898279

Kohdennetut
EasySport-ryhmät

Kohdennetut EasySport-ryhmät on suunniteltu lapsille, jotka tarvitsevat liikuntataitojen oppimisessa erityistä tukea ja soveltavia toimintatapoja. Tunneilla pyritään mahdollistamaan riittävä määrä toistoja onnistumisen kokemusten mahdollistamiseksi, ja toiminta ja harjoitukset suunnitellaan lasten yksilölliset valmiudet huomioiden.

EasySport-erityiset

EasySport-erityisten ryhmässä liikuntataitojen harjoittelussa hyödynnetään erilaisia toimintaratoja sekä lasten suosimia leikkejä, pelejä ja harjoituksia. Tavoitteena on mahdollistaa monipuolinen liikunta-, tasapaino- ja käsittelytaitojen harjoittelu.

EasySport-Sporttis

EasySport-Sporttis on tarkoitettu alle 12-vuotiaille liikunta- ja näkövammaisille lapsille. Sporttiksessa leikitään, pelataan, liikutaan monipuolisesti, tehdään temppuratoja ja tutustutaan uusiin lajeihin.
Helsingin Invalidien yhdistys ry, Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry, Metropolia Ammattikorkeakoulu

EasySport-Treenis

EasySport-Treenis on tarkoitettu yli 12-vuotiaille liikunta-ja näkövammaisille nuorille. Treeniksessä treenataan, pelataan ja tutustutaan uusiin lajeihin urheiluseurojen lajiesittelyiden kautta. Helsingin Invalidien yhdistys ry, Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry, Metropolia Ammattikorkeakoulu

EasySport-sporttiksen ja treeniksen ilmoittautumiset ja tiedustelut:

Marjo Vainikka
p. 050 4623334
marjo.vainikka@hiy.fi

EasySport-startti
Maksutonta liikuntaa ja painonhallintaa

Liikuntavirasto, sosiaali- ja terveysvirasto ja opetusvirasto järjestävät ylipainoisille alakoululaisille ja heidän vanhemmilleen vertaistukiryhmiä syksyisin. Ryhmän tarkoituksena on tarjota perheille tukea, tietoa ja tavoitteellisuutta lasten hyvinvoinnin ja painonhallinnan edistämiseksi ryhmätoiminnan sekä perheliikunnan keinoin. Lisätietoja, aikataulu, ohjelma ja ilmoittautumisohjeet oman koulun terveydenhoitajalta.

Kohdennettu EasySport kouluyhteistyönä

EasySport-liikuntaryhmiä järjestetään myös yhteistyössä koulutoimijoiden kanssa. Näissä ryhmissä lasten toimintakykyä pyritään tukemaan eri osa-alueilla, ja liikuntaa hyödynnetään apuvälineenä erilaisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Tavoitteissa voidaan keskittyä vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen ja sääntöjen mukaan toimimiseen, omien liikunnallisten vahvuuksien löytämiseen sekä liikunnan mielekkyyden ja mahdollisen liikuntaharrastuksen löytymiseen. Ryhmät suunnitellaan yhteistyössä koulun henkilökunnan kanssa.

Kanavan koulu, Aurinkotuulenkatu 11
EasySport-erityiset
Ti 14.15–15.15
Liikuntavirasto

Herttoniemenrannan ala-aste, Petter Wetterin tie 5
EasySport-erityiset
to klo 14.00–15.00
Pantterit ry

Maunulan ala-aste, Maunulanmäki 5
EasySport-erityiset
pe klo 14.00–15.00
If Gnistan ry

Mellunmäen ala-aste, Rukatunturintie 14
EasySport-erityiset
to klo 14.30–15.30
Liikuntavirasto

SKUL-ryhmät
Pitäjänmäen koulu, pieni liikuntasali, Viinenkuja 6
EasySport-liikunta kuulovammaisillle lapsille
Tiedustelut tekstiviestitse: Juha Sandel 050 5704412

Pukinmäenkaaren peruskoulu, Kenttäpolku 3
EasySport- sovellettu teqball
Ti klo 15.00–16.00 (erityisen tuen oppilaat)
Puistolan Urheilijat ry