Lasten ehdoilla toteutetut liikuntaharrastukset sekä iloinen ja mukava ilmapiiri harjoituksissa varmistavat parhaiten sen, että lapsistamme kasvaa tulevaisuudessakin liikkuvia ja hyvinvoivia aikuisia, ja että liikunta säilyy mukana lasten elämänkulussa koko matkan aikuisiksi varttuessa.

Joskus lasten ja nuorten voi kuitenkin olla vaikeaa löytää paikkaansa urheiluseurassa, jos liikuntataidot eivät ole riittävän hyvät. Tiedämme, että lapset kehittyvät eri aikaan, kuten myös heidän liikuntataitonsa, mutta siitä huolimatta mukaan pääseminen ja kilpailu ryhmässä pysymiseksi käyvät ajoittain kovaksi. Lasten ja nuorten liikunnanharrastamista näyttäisikin vaivaavan outo vakavamielisyys ja eräänlainen tulos tai ulos ajattelu. Eikö olekin omituista, jos aikuiset rajaavat innostuneelta lapselta mahdollisuuden pysyä mukana ja osallistua oman lajinsa harjoitteluun tutussa joukkueessa tai porukassa?

Lasten liikuntaharrastamisen kulttuuri on rakentunut pitkälti kilpailun ehdoilla, vaikka kilpailemisesta ja huipulla urheilemisesta on lopulta kiinnostunut vain ani harva lapsi tai nuori. Tutkija Salasuo (2012) tietää, että vain noin 10% nuorista ilmaisee halunsa osallistua ponnistelua vaativaan kilpaurheiluun. Pitäisikö lapsilta itseltään joskus kysyä, miten he haluaisivat aikaansa liikunnan parissa viettää, ja miten ja missä liikuntataitojaan harjoittaa?

Lisää EasySportista: http://www.likes.fi/filebank/1693-Easysport2015.pdf

Lisää aiheesta: http://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/kurilla-jarjestyksella-ja-kovalla-kilpailulla-lapsesta-huippu-urheilija-ei-todellakaan-nain/5162792