Muutoksia EasySport toimintaan

Helsingin kaupunki yhdistää kouluilla ennen klo 17 järjestettäviä 3.–6.-luokkalaisille suunnattuja liikuntaharrastuksia yhdeksi kokonaisuudeksi. Iltapäivisin järjestettävä EasySportin harrastustarjonta löytyy jatkossa Harrastamisen Suomen mallin alta, eikä EasySportin nimeä enää käytetä näiden harrastusten yhteydessä. Lisätietoja koulupäivän jälkeisestä harrastustoiminnasta löydät harrastukset.hel.fi-sivustolta hakusanoilla Harrastamisen Suomen malli. Harrastamisen Suomen mallin uusi harrastuskausi alkaa 2.9.2024. Lukuvuoden 2024–2025 harrastukset julkaistaan Harrastukset-sivustolla ja koulujen verkkosivuilla elokuun loppupuolella.


Helsingin kaupungin liikuntapalvelut järjestää kuitenkin jatkossakin yhteistyössä kumppaneidensa kanssa alakoululaisille soveltavaa liikuntaa, aloitusryhmiä vähän liikkuville alakouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen, sekä loma-aikojen tapahtumia. 


Lisäksi Helsingin liikuntapalvelut järjestää yhä muita tuttuja palveluitaan lapsille ja lapsiperheille, kuten uimakouluja, liikuntaleirejä, perhe- ja liikuntahulinoita ja lasten liikuntakursseja.

 

 • Mikä muuttuu?
  Vastaus: Kouluilla tapahtuvia 3.–6.-luokkalaisille suunnattuja ennen klo 17 olevia erillisiä liikuntaharrastuksia yhdistetään yhdeksi kokonaisuudeksi. Syyskaudesta 2024 lähtien koulujen tiloissa ennen kello 17 järjestettävät 3.–6.-luokkalaisille suunnatut EasySportin liikuntaharrastukset siirtyvät osaksi Harrastamisen Suomen mallin toimintaa. EasySportin nimeä ei enää käytetä näiden harrastusten yhteydessä.
   
 • Miksi muutos on tehty?
  Vastaus: Harrastamisen Suomen malli muuttui Helsingin kaupungin vakinaiseksi toiminnaksi vuonna 2023. Harrastamisen Suomen mallin tarjonta ja toimintamuodot olivat osittain samankaltaisia kuin Helsingin liikuntapalveluiden EasySportin vastaavat. Harrastamisen Suomen malli ja EasySport esimerkiksi jakoivat pitkälti saman kohderyhmän, harrastusten aikaikkunan ja käytettävät tilat. Muutoksen toivotaan edesauttavan, että palvelut ja niihin ohjautuminen olisi jatkossa harrastuksiin osallistuville ja heidän perheilleen selkeämpää.
   
 • Minne lapseni voi mennä harrastamaan?
  Vastaus: Kaikki koulupäivän yhteydessä järjestettävät harrastukset löydät harrastukset.hel.fi-sivustolta hakusanoilla “Harrastamisen Suomen malli”.  Sivustolta on mahdollisuus löytää kattavasti myös muita harrastusmahdollisuuksia Helsingissä.
   
 • Millaisia lasten ja nuorten palveluita järjestetään jatkossa liikuntapalveluissa?
  Vastaus: Jatkossa Helsingin liikuntapalveluiden lapsille ja nuorille järjestetyssä liikuntatoiminnassa huomioidaan erityisesti kaupunkiuudistusalueet, soveltavan liikunnan piirissä olevia ja tyttöjen liikkumisen edistäminen. Liikuntapalvelu järjestää yhteistyössä kumppaneidensa kanssa alakoululaisille soveltavaa liikuntaa, aloitusryhmiä vähän liikkuville alakouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen, sekä loma-aikojen tapahtumia.  Järjestämme jatkossakin muita tuttuja palveluita lapsille ja lapsiperheille, kuten uimakouluja, liikuntaleirejä, perhe- ja liikuntahulinoita ja lasten liikuntakursseja.
   
 • Lisätiedot: Saana Saarikivi, liikuntapalvelut erityissuunnittelija (lapset ja nuoret), saana.saarikivi@hel.fi 

EasySportin kesän 2024 POP UP -toiminta

EasySport järjestää liikuntaleirien lisäksi myös muuta kesätoimintaa Helsingissä. Katso EasySportin muu kesätarjonta alta. Toimintaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Tervetuloa mukaan!  

POHJOINEN

Kannelmäen liikuntapuiston tekonurmi, Urkupillintie 5
EasySport Kaikki polttaa kaikkia turnaus (Ei ennakkoilmoittautumista)
Tiistaina 4.6. klo 14.00–15.00

 

Kannelmäen liikuntapuiston koripallokenttä, Urkupillintie 5
EasySport Tyttöjen koripallo (ei ennakkoilmoittautumista)
Keskiviikkona 10.6. klo 14.00–15.00

 

Pihkapuiston koulun hiekkakenttä, Tuohipolku 10 (HUOM paikka vaihtunut aikaisemmin ilmoitetusta)
EasySport Jalkapallo ja pihapelit (ei ennakkoilmoittautumista)
Keskiviikkona 19.6. klo 14.00–15.00

ITÄ

Kivikon frisbeegolfrata, Savikiekontie 8
EasySport Frisbeegolf (ei ennakkoilmoittautumista)
Torstaina 6.6. klo 14.00–16.00

 

Kontulan kelkkapuisto, Porttitie 5
EasySport Koripallo (ei ennakkoilmoittautumista)
Maanantaisin 3.6.-24.6. (4x) klo 14.00–16.00

 

Vesalan liikuntapuiston tekonurmikenttä, Kontulankaari 15
EasySport Jalkapallo (ei ennakkoilmoittautumista)
Keskiviikkona 12.6. klo 13.00–15.00

 

Merilahden Haruspuisto (skeittipaikan vieressä), Prammikuja 3
EasySport Koripallo (ei ennakkoilmoittautumista)
Tiistaisin 4.6.-25.6. (4x) klo 14.00–16.00

 

Meri-Rastilan tenniskentät, Kallahdenraitti 5
EasySport Pihapelit & tennis (ei ennakkoilmoittautumista)
Tiistaina 11.6. klo 14.00–16.00


Ota haltuun Easysti kotona -videosarja!


Käy katsomassa ja kokeilemassa EasySport toiminnan ”Easysti kotona” -videoita. Saat selville miten oma kotisi toimii liikuntasalina ja pääset haastamaan itsesi liikkuen, palloillen ja temppuillen! Samat jutut voi tehdä myös ulkona – kätevää!


EasySport Erityiset osaksi EasySport –perhettä

Kohdennetut EasySport-ryhmät on suunniteltu lapsille, jotka tarvitsevat liikuntataitojen oppimisessa erityistä tukea ja soveltavia toimintatapoja. Toiminta on aikaisemmin ollut osa Lasten ja nuorten aktiivisuuden askeleet hanketta, mutta nyt toiminnasta tulee vakinainen osa EasySport toimintaa.

EasySport Erityiset -ryhmässä liikuntataitojen harjoittelussa hyödynnetään erilaisia toimintaratoja sekä lasten suosimia leikkejä, pelejä ja harjoituksia. Tavoitteena on mahdollistaa monipuolinen liikunta-, tasapaino- ja käsittelytaitojen harjoittelu. Ryhmät toteutetaan yhteistyössä koulujen iltapäivätoiminnan kanssa.

Katso myös esittelyvideo EasySport Erityisistä sekä muista soveltavan liikunnan yhteistyökursseista täältä.


EasySport toiminta jatkuu edelleen

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöksen mukaisesti 1.3.2021 alkaen on sallittua järjestää ainoastaan vuonna 2008 tai sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa. Rajoitus koskee harrastustoimintaa sisäliikuntatiloissa, uimahalleissa, ulkokentillä ja koulujen liikuntasaleissa 31.3.2021 saakka. Tämä tarkoittaa siis sitä, että EasySport jatkuu edelleen normaalisti ohjeistukset huomioiden.

 

EasySport toiminnassa noudatamme seuraavia erikoisjärjestelyjä:

 • Harrastusryhmän kokoonpano on vakiintunut ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen. Tilat avataan vain varattuja, ohjattuja vuoroja varten.
 • Toiminnassa noudatetaan viranomaisten, ja liikunnan osalta lisäksi Olympiakomitean antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä.
 • Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään kaikissa muissa tilanteissa paitsi urheilusuoritusten aikana.
 • Toiminta toteutetaan tavalla, jossa lähikontakteja ei synny.
 • Harrastusryhmän koko on mitoitettava niin, että osallistujat voivat säilyttää 2 metrin turvavälin. Suurissa tiloissa voi toimia useampia ryhmä kuitenkin siten, että ryhmät eivät ole keskenään kontaktissa.
 • Ryhmäkoon mitoittamisesta ja valvonnasta sekä muiden ohjeiden valvonnasta vastaa toiminnan järjestäjä.
 • Pukeutumis- ja peseytymistilojen käyttö rajoitetaan vain välttämättömään käyttöön
 • Harrastukseen saattaja, kuten vanhemmat, eivät tule sisätiloihin. Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan tehdä erityisjärjestelyjä.
 • Aulatiloissa oleskelu ei ole sallittua

 


Talvilomatekemistä

EasySport toiminta on talvilomaviikon tauolla, mutta mukavaa liikunnallista tekemistä Helsingissä silti riittää! Helsingin loistava lumitilanne hemmottelee tänä vuonna ulkoilusta innostuneita kaupunkilaisia. Helsingin kaupunki onkin koonnut loistavia ulkoiluvinkkejä videon muodossa. Hiihtoladut ja luistelukentät ovat nyt mahtavassa kunnossa ympäri Helsinkiä ja lumiukon tai pihaolympialaiset voi järjestää vaikka omalla takapihalla. Lisää vinkkejä ulkoiluun seuraavien linkkien alta:

Ulkoilun iloa talvella – keppihevoset

Ulkoilun iloa talvella – hiihdon alkeet

Ulkoilun iloa talvella – luistelun alkeet

Ulkoilun iloa talvella – lumiukko


EasySport toiminta alkaa

Kevään EasySport –tunnit alkavat portaittain 8.2. alkaen. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi keskiviikkona 27.1.2021, että lasten ja nuorten liikunta-, kulttuuri- ja nuorisoharrastustoiminta voi avautua sisätiloissa 1.2.2021 alkaen terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Koronakoordinaatioryhmän linjaamat terveysturvallisuuteen liittyvät periaatteet ovat tiedossa myös EasySport -toiminnan ohjaajilla.

 

EasySport toiminta alkaa seuraavin erikoisjärjestelyin:

 • Toiminnassa noudatetaan viranomaisten antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä.
 • Toiminta toteutetaan tavalla, jossa lähikontaktit voidaan välttää tai ne vähenevät merkittävästi.
 • Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään muulloin paitsi urheilusuoritusten aikana.
 • Pukeutumis- ja peseytymistilojen käyttö rajoitetaan vain välttämättömään käyttöön.
 • Harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät tule sisätiloihin.
 • Kouluilla tapahtuvilla tunneilla luokka-asteiden sekoittumista vältetään
 • EasySport –tunnit toimivat lukujärjestyksen mukaan toistaiseksi jatkuvana ryhmämuotoisena toimintana
 • Kaikkien ryhmien koko on maksimissaan 10, mukaan lukien ohjaaja/t

 

Suositusten mukaisesti EasySport ryhmiin tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoitathan lapsen nimi, huoltajan nimi, puhelin ja sähköposti. Ilmoittautumisesta vastaa tuntia ohjaava taho. Ilmoittautumis kanava on merkattu lukujärjestyksessä. Puhelimitse tapahtuvat ilmoittautumiset ainoastaan klo 10.00-15.00 välisenä aikana.

 

Muistathan myös Helsingin kaupungin maksulliset lasten tunnit, jotka löydät osoitteesta: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/liikuntakurssit/lapset-ja-nuoret/easysport/

 

Linkin takaa läydät ilmoittautumisohjeet mm. Malmin Jääkiekkoon, Oulunkylän Luistelukouluun, Smash Centerin Mailapeleihin sekä Parkour -tunnille.

 


Uudet koronalinjaukset

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi keskiviikkona 27.1.2021, että lasten ja nuorten liikunta-, kulttuuri- ja nuorisoharrastustoiminta voi avautua Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa 1.2.2021 alkaen terveysturvallisuusohjeita noudattaen.

Avattavassa harrastustoiminnassa on huomioitava tarkasti muun muassa kuhunkin tilaan sopivat ryhmäkoot sekä toisaalta koulujen omat linjaukset koulujen tiloissa tapahtuvien vuorojen osalta. Jotta saamme liikuntapalvelujen lasten ja nuorten toiminnan käynnistettyä täysin turvallisesti ohjeita noudattaen, vaativat ne vielä huolellisia valmisteluita.

EasySport ryhmät eivät siis käynnisty 1.2.2021 vaan valmistelemme, kuinka saamme toiminnan aloitettua turvallisesti. Päivitämme aloitusajankohdan ja tuntitarjonnan heti niiden valmistuttua.


Koronarajoitukset siirtävät kevätkauden alkua

Koronakoordinaatioryhmä linjasi 5.1.2021 kokouksessaan voimassa olevien rajoitusten ja suositusten voimassaolon jatkamisesta 31.1.2021 saakka. Tämä siis tarkoittaa sitä että toiminta ei käynnisty 11.1.2021.